Noodstroom onderhoud

 

Seakeeper 5     
    HOME   •   ONDERHOUD   •   TOEPASSINGEN   •   NIEUWE INSTALLATIE   •   CONTACT    
         
   

Brandstofmanagement

   
   
U bevindt zich hier: Home  |  Onderhoud
   
   
Vervuiling (sludge) van een brandstoftank zorgt ervoor dat een noodstroominstallatie onbetrouwbaar wordt. Hierdoor moeten brandstofinstallaties aantoonbaar gecontroleerd worden door een gecertificeerde partner op de laatste wet- en regelgeving, juiste staat en eventuele aanwezigheid van water en/of sludge. Wij zijn een KIWA erkend installatie bedrijf, gecertificeerd voor het ontwerpen en plaatsen van bovengronds opgestelde brandstoftanks en het jaarlijks controleren van brandstoftankinstallaties. De gehele brandstofmanagement kunt u aan ons overlaten.

Moderne brandstoffen bevatten een bio component, door dit bio component kan een brandstoftank gemakkelijk verontreinigen. Wanneer een tank onvolledig is gevuld ontstaat er condensatie aan de binnenkant van de tankwand. Tevens kan de ontluchtingsleiding ervoor zorgen dat er water in de tank terecht komt. Het water zorgt ervoor dat organismen uitzetten en groeien, waardoor essentiële delen van een brandstoftank verstopt raken. Gezien een noodstroomaggregaat alleen in het geval van calamiteiten draait is het onderhoud essentieel.

Jaarlijkse controle
Vanuit de wet- en regelgeving is het verplicht een brandstoftankinstallatie jaarlijks te laten controleren. Tijdens de jaarlijkse controle nemen wij een brandstofmonster af en beoordelen deze visueel op mogelijke bacteriën. De jaarlijkse controle neemt niet alleen de inwendige aspecten zoals vervuiling mee, maar ook de technische staat, mogelijke lekkages en de werking van gebruikte veiligheidsvoorzieningen worden gecontroleerd.

Periodieke preventieve controle
Als toevoeging op uw onderhoudscontract kunt u naast de jaarlijkse controle ook kiezen voor een periodieke preventieve controle van de brandstoftank. Tijdens deze controle wordt een tankinstallatie getoetst tegen de meest actuele wetgeving, het certificaat, verplichte appendages, en toegankelijkheid en veiligheid van de installatie en het leiding werk. Ook de controle op water/sludge, brandstof en lekbewaking nemen wij mee.

Wij kunnen de gewenste brandstoftankinstallatie controles uitvoeren. Deze kunnen gecombineerd worden met het onderhoud van noodstroomaggregaten, waardoor u voordelig de wetgever en uzelf kunt verzekeren van kwaliteit en veiligheid.  


   
   
Meer dan 80 jaar ervaring.


Deze website is onderdeel van Koninklijke Van Twist. Voor informatie en bestellingen bezoekt u de website!

MEER INFORMATIE 

Website Kemper en Van Twist
   
    © Koninklijke Van Twist | Adres: Keerweer 62, 3316 KA Dordrecht | Tel. +31(0)78 - 632 66 00